Portál pre zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov, personalistov, manažérov HR a právnikov

Online časopis

Pracovná úrazovosť a štatistika zistení nelegálneho zamestnávania orgánov inšpekcie práce v mesiacoch marec a apríl 2021

Dátum: Rubrika: NIP INFORMUJE

V priebehu mesiaca marec 2021 došlo k 3 závažným pracovným úrazom s následkom smrti zamestnancov, ktorí pracovali v odvetví poľnohospodárstvo, lesníctvo a rybolov, veľkoobchod a maloobchod, oprava motorových vozidiel a administratívne a podporné služby. Tieto úrazy sa stali v Prešovskom a Košickom kraji. V tom istom období v roku 2020 došlo k 2 smrteľným pracovným úrazom.
Počas mesiaca marec 2021 došlo aj k 3 pracovným úrazom s ťažkou ujmou na zdraví, najviac v odvetví administratívne a podporné služby. Pre porovnanie uvádzame, že v roku 2020 sa v mesiaci marec stali 4 pracovné úrazy s ťažkou ujmou na zdraví.
V mesiaci marec 2021 došlo tiež k 566 registrovaným pracovným úrazom, t.j. úrazom nad 3 dni práceneschopnosti bez smrteľných úrazov a úrazov s ťažkou ujmou na zdraví. Pre porovnanie, počas mesiaca marec 2020 došlo k 598 registrovaným pracovným úrazom, čo v medziročnom porovnaní predstavuje
pokles o 5,35% v roku 2021.
V priebehu mesiaca apríl 2021, t.j. v hodnotenom období nebol evidovaný žiadny závažný pracovný úraz s následkom smrti. V tom istom období v roku 2020 došlo k jednému smrteľnému pracovnému ­úrazu.
Po
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.