Portál pre zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov, personalistov, manažérov HR a právnikov

Online časopis

Pokrok vo vytváraní pracovných miest bez rakoviny v Európskej únii

Dátum: Rubrika: EDITORIÁL

Každoročne prebieha v dňoch 25. až 31. mája Európsky týždeň proti rakovine pod vedením Asociácie európskych líg proti rakovine s cieľom zvýšiť povedomie o prevencii rakoviny, prístupe k liečbe a podpore pre tých, ktorí prežili. Ani tento rok tomu nebolo inak. Európsky týždeň proti rakovine skončil dňa 31. mája pri príležitosti Svetového dňa bez tabaku, ktorý upriamil globálnu pozornosť na úmrtia, ktorým sa dá predchádzať, a na choroby ním spôsobené. Sloganom roku 2021 je "Zaviazať sa ku skončeniu", keďže pandémia COVID-19 odhalila, že milióny používateľov tabaku boli ochotné skoncovať s fajčením.
Každý rok je v EÚ diagnostikovaných 3,5 milióna ľudí s rakovinou a 1,3 milióna na ňu zomrie. Viac ako 40% prípadov rakoviny však možno predísť. V rámci riešenia tohto problému je Európsky plán boja proti rakovine iniciatívou Komisie, ktorej cieľom je znížiť záťaž pacientov, ich rodín a systémov zdravotníctva v súvislosti s rakovinou a riešiť nerovnosti súvisiace s rakovinou medzi členskými štátmi a v rámci nich.
Plán karcinogénov sa tiež začal v roku 2016 ako spoločný akčný program medzi partnermi z celej Európy vrátane agentúry EU-OSHA na boj proti zvyšovaniu povedomia o látkach spôsobujúcich rakovinu na pracovisku.
Plán karcinogénov
Prijímanie opatrení proti rakovine súvisiacej s prácou
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.