Portál pre zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov, personalistov, manažérov HR a právnikov

Online časopis

Programy pre návrat do práce pomáhajú pracovníkom s chronickými MSD zostať aktívni a zdraví

Dátum: Rubrika: EDITORIÁL

Účinné rehabilitačné programy a programy návratu do práce (ďalej len "RTW") majú zásadný význam pre zabezpečenie toho, aby pracoviská v Európe zostali zdravé, bezpečné a udržateľné aj pri starnúcej pracovnej sile. Sú dobré pre podniky aj samotných pracovníkov s chronickými muskuloskeletálnymi poruchami (ďalej len "MSD"); môžu predstavovať rozdiel medzi pobytom v práci v protiklade k zdravotnému postihnutiu, práceneschopnosti a predčasnému dôchodku.
Prečo sú efektívne programy RTW také dôležité?
Účinné programy RTW môžu pracovníkom umožniť návrat na pracovisko, čím ich zachránia pred finančným stresom a zabezpečia, aby mohli byť stále prínosným členom spoločnosti. Komplexný program RTW pre podniky pomáha znižovať náklady, udržiavať produktivitu, zvyšovať morálku tímu a ponechať si skúsených pracovníkov vo svojich radoch.
Efektívny program RTW umožňuje zmeny v spôsobe práce, dočasne alebo trvalo, napríklad prostredníctvom ľahších úloh alebo skrátenia pracovnej doby. Načasovanie preventívnych opatrení môže pomôcť pracovníkom zostať aktívnymi počas zotavovania sa a dokonca pokračovať v práci napriek chronickému stavu. Otvorená komunikácia s pracovníkmi je kľúčová, najmä preto, že musia čeliť pomerne náročným fyzickým a psychologickým fa
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.