Portál pre zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov, personalistov, manažérov HR a právnikov

Online časopis

Preplatenie nevyčerpanej dovolenky

Dátum: Rubrika: PORADŇA

Zamestnanec (vedúci zamestnanec spoločnosti) má nárok na 25 dní dovolenky. V roku 2018 nečerpal žiadnu dovolenku a zostatok 25 dní si preniesol do roku 2019. V roku 2019 vyčerpal 5 dní starej (z roku 2018) dovolenky. Zamestnanec v roku 2018 ani v roku 2019 nebol PN a ani nemal inú prekážku, pre ktorú by nemohol čerpať dovolenku. Má tento zamestnanec nárok na preplatenie 5 dní nevyčerpanej dovolenky z roku 2018, alebo mu 20 dní nevyčerpanej dovolenky z roku 2018 prepadne?

Vzhľadom na skutočnosť, že neuvádzate žiadne konkrétnejšie podrobnosti (t.j. či ste určili zamestnancovi čerpanie dovolenky v zmysle ustanovení Zákonníka práce alebo nie), moja odpoveď môže byť len vše­obecná. Právo na dovolenku je jedným zo základných práv zamestnanca, ktoré mu zaručuje Ústava Slovenskej republiky. Právo na dovolenku je ustanovené aj v článku 7 smernice 2003/88/ES o niektorých aspektoch organizácie pracovného času. V zmysle čl. 36 Ústavy SR má každý zamestnanec právo na najkratšiu prípustnú dĺžku platenej dovolenky na zotavenie a regeneráciu pracovnej sily.
V zmysle § 111 ods. 1 Zákonníka práce (ďalej len "ZP")
čerpanie dovolenky určuje zamestnávateľ
po prerokovaní so zamestnancom podľa plánu dovoleniek určeného s predchádzajúcim súhlasom zástupcov zamestnancov, a to tak, aby si zamestnanec mohol dovolenku vyčerpať
spravidla vcelku a do konca daného kalendárneho roka.
Pritom pri určovaní dovolenky je nevyhnutne potrebné prihliadať na úlohy zamestnávateľa a aj na oprávnené záujmy zamest­nanca.
Vzhľadom na uvedené by ste ako zamestnávateľ mali už na začiatku každého kalendárneho roka zostaviť plán dovoleniek na obdobie celého kalendárneho roka tak, aby nedošlo k obmedzeniu Vašej činnosti a zároveň tak, aby zamestnanci mohli čerpať dovolenku a mali zabezpečený odpočinok v súlade so zosúladením ich pracovného i rodinného života. (V tejto súvislosti nie je jasné a je otázne, z akého dôvodu v kalendárnom roku 2018 si zamestnanec vôbec dovolenku nevyčerpal a preniesol si ju do kalendárneho roka 2019, ­avšak v kalendárnom roku 2019 vyčerpal len 5 dní tzv. starej dovolenky za kalendárny rok 2018).
Zamestnávateľ má totiž povinnosť určiť zamestnancovi čerpanie najmen
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.